İsrail: FETÖ üyeleri en güvenilir dostumuz

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı halkı sokağa dökmekle suçlayıp “Darbecilerle pazarlık yapmalıydı” diyen FETÖ’cü hain Kerim Balcı Ariel Sharon ile…

İsrail: FETÖ üyeleri en güvenilir dostumuz
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.08.2016
Düzenleme: 01.08.2016 18:12
668
A+
A-

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe kalkışması İsrail ve Batı basınından büyük destek gördü. Uluslararası alanda önemli Siyonist yazarlardan biri olarak kabul edilen Alon Goshen-Gottstein, The Times of İsrael gazetesinde yayınlanan yazısında Gülen cemaati ile dostluğunun 20 yılına dayandığını belirten belirterek, İsrail’in Ortadoğu’da bulabileceği en güvenilir dostlarının FETÖ üyeleri olduğunu ifade etti.

 15 Temmuz darbe kalkışmasına büyük destek veren İsrail basını, darbenin başarısızlığa uğramasından büyük hayal kırıklığı yaşadı. The Times of İsrael gazetesinden Alon Goshen-Gottstein FETÖ’ye ve lideri Gülen’e övgüler yağdırdı. Gülen’in İsrail’e yaklaşımının çok pozitif olduğunu belirten Gottstein, “Gülen her zaman İsrail’in varlığına karşı ilkeli tutum sergiledi” dedi.

Gottstein, İsrail’in Gülen’e çok şey borçlu olduğunu belirten bir yazı kaleme aldı. Önemli siyonist kalemlerden kabul edilen Goshen-Gottstein, bütün Ortadoğu’nun Gülen hareketine karşı başlatılan girişimlerden büyük endişe duyması gerektiğini de belirtiyor.

Dünya Bülteninde yer alan habere göre İsrail-Türkiye ilişkilerinde dönüm noktasının Mavi Marmara hadisesi olduğunun altını çizen Goshen-Gottstein, yazısında, “Fethullah Gülen, Erdoğan ile en yakın olduğu dönemde bile Mavi Marmara gemisinin gönderilmesine karşı çıktı. İsrail’in egemenlik hakkına vurgu yaparak, Gazze’ye gidecek yardım kampanyası için devlet otoritesiyle işbirliği yapılması gerektiğini söyledi. Bu eleştiri Erdoğan’ı çok sinirlendirmişti. Aslında bu iki liderin arasının bozulmasına yol açan ilk süreçti.” İfadesini kullandı.

Fethullah Gülen’in zorlu bir dönemde İsrail’in varlığına sahip çıkarak ilkeli bir duruş sergilediğini anlatan Goshen-Gottstein, “Zor zamanda bu duruşundan dolayı İsrail, bu Müslüman sese çok şey borçlu” dedi.
FETÖ liderinin dünyadaki ılımlı Müslümanların sesi olduğunu belirten yazara göre, “Gülen’in görüşleri yıllardan beri aynı. Teröre ve şiddete karşı, insan hakları konusunda saygılı dini lider” nitelemesinde de bulundu. Gülen cemaati ile dostluğunun 20 yılına dayandığını belirten yazara göre, İsrail’in Ortadoğu’da bulabileceği en güvenilir dostlarının FETÖ üyeleri olduğunu ihsas ettirdi.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Bu site istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanır. Yorum verilerinizin nasıl işlendiğini öğrenin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.