AK Parti sözcüsü Ömer Çelik, yeni anayasa görüşmeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun muhalefetle yapacağı yeni anayasa görüşmelerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Ömer Çelik’in açıklamaları:
TARİHİ SÜREÇ BAŞLIYOR
“Vatandaşımız TBMM’ye verdiği kompozisyonla yeni anayasa yapma şerefini tevdi etmektedir. Türkiye’nin sivil bir anayasaya ihtiyacı vardır. Önemli olan halkın özne olduğu bir devlet yazılımını oluşturmaktır. Halkın iradesine bir takım atanmış kurumların ortak olduğu düzenlemelerin ortadan kalkması gerekir. Yarın başlayacak temaslar tarihi bir misyon üstlenecektir. Türkiye’nin yeni anayasaya kayıtsız şartsız ihtiyacı vardır.”
“HDP SINIRLARI ZORLADI”
“Biz her partiyi muhatap almak, çalışmalar yapmak isteriz. Başbakanımızın randevu istediği bir süreçte bu talebin arkasından Rusya ziyareti sonrasında yaptıkları açıklamalar yadırganacak bir tutumdur. ‘Çay içer, gider’ diyerek değerlendirmeleri, bu ziyaretin yapılmasını gereksiz kılmıştır. Geleneksel olarak siyasi nezaket gösterilmesi gereklidir. Bir parti Başbakan’ı misafir etme hususunda, gerekli hassasiyetlere sahip değilse, görüşmeye ihtiyaç yoktur. HDP’den gelen bu açıklamalar sınırları zorladı. Açıklamalardan sonra özür dilememeleri de randevunun iptalinin ne kadar haklı olduğunu göstermektedir.”
“MUHATAP ALINMAZLAR”
“Meşru zeminden çıkanlar muhatap alınmazlar. Hendek siyasetini savunmak meşru bir siyaset değildir. HDP Stalinist bir çizgi izliyor. Bu tarz siyaset toplumsal barışa suikast girişimidir. HDP meşru siyaset konusunda ciddi değerlendirme yapmalı.”
“KİMSE TERÖRÜ ÖVEMEZ”
“Hiç bir şekilde siyasi partilerin kapatılması taraftarı değiliz. Siyasi partileri halk kurar ve halkın kurduğu partileri kapatmak doğru olmaz. Ancak kimse terörü, teröristi övemez. Batı’da terörü destekleyen partilerin kapatılması var. Biz siyasi partilerin kapatılmasının çözüm olduğunu düşünmüyoruz. “