Kotonu Büyükelçimiz vefat etti

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Benin’de görev yapan Büyükelçi Kural’ın hayatını kaybettiğini duyurdu

Kotonu Büyükelçimiz vefat etti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 18.04.2018
110
A+
A-

ANKARA (AA) – Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin Kotonu Büyükelçisi Turgut Kural’ın dün gece kalp krizi nedeniyle vefat ettiğini duyurdu.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Büyükelçi Kural’ın geçirdiği kalp krizi sonucu dün gece yaşamını yitirdiğini belirtti. Çavuşoğlu, “Üzüntümüz büyük. Allah rahmet eylesin. Ailesine başsağlığı ve sabır diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Evli ve iki çocuk babası Büyükelçi Kural, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunuydu.

Diplomatik kariyerine 1991 yılında Dışişleri Bakanlığı bünyesinde aday meslek memuru olarak başlayan Kural, Türkiye’nin Bağdat, Amman Büyükelçiliklerinde üçüncü katip, Hong Kong Başkonsolosluğunda muavin konsolos olarak çalıştı.

Bakanlıkta Ortadoğu ve Avrupa Genel Müdürlüklerinde görev alan Kural, Brüksel Büyükelçiliğinde İkinci Katip ve Başkatip, Mostar Başkonsolosu, Paris Büyükelçiliğinde Büyükelçilik Müsteşarı ve Birinci Sınıf Başkonsolosluk yaptı.

Kural, Kasım 2014’ten bu yana Türkiye’nin Kotonu Büyükelçisi olarak görev alıyordu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.