Tizen, BlackBerry’ i geride bırakarak dünyanın en büyük 4. mobil işletim sistemi oldu.
Samsung’un sınırlı sayıda cihazlarında kullandığı Tizen işletim sistemi mobil dünyadaki ilerleyişini sürdürüyor. Yapılan araştırmalara göre Tizen, BlackBerry OS’u geride bırakarak en büyük 4. mobil işletim sistemi oldu. BlackBerry’nin yıllardır düşüşü ve Tizen’in özellikle Uzak Doğu’da kayda değer satışlar elde etmesi aslında durumun böyle olacağını gösteriyordu.
Uygun fiyatlı Samsung Z serisi akıllı telefonlarda kullanılan Tizen işletim sistemi, özellikle Hindistan’da yoğun ilgi görüyor. Bu ilgi sonucu Tizen, Hindistan’da Android’ten sonra en çok kullanılan işletim sistemi durumunda. Samsung’un yakın zamanda 11 Avrupa ülkesinde birden Z3 akıllı telefonunu satışa çıkarması bekleniyor. Firmanın bu kararı platformun kullanım oranında önemli bir artış meydana getirecektir.
İşlerin hiç yolunda gitmediği BlackBerry ise Android platformuna geçmeyi uygun gördü ve ilk adım olarak BlackBerry Priv ismindeki akıllı telefonunu Android işletim sistemiyle piyasaya sürdü. Blackberry’nin bu hamlesinin pazara hareketlilik getirmesi bekleniyor.